Profile Picture

Ha, ik ben Lútsen Stellingwerff.

Designer, webdeveloper, father, husband, co-owner of hoverkraft.nl, workaholic, beer lover, coffee addict. Twitter, Medium, Linkedin.

Lutsen.Land

7 redenen waarom websites geweldig zijn!

Ik hou van het internet, ik hou van websites, ik hou van het maken van websites. Maar waarom is een website zo geweldig? Als je iets wilt vertellen post je het wel op Facebook. En een app is veel handiger dan een website, toch?

Ik denk van niet. Want een website is geweldig!

Omdat jij de eindbaas bent

Als je iets op Facebook post weet je niet óf en hoe iemand jouw post te zien krijgt. En ook niet of dat over een half jaar nog zo is. Op Facebook bepaalt Facebook wat bezoekers zien en hoe ze het zien. Op Facebook is Mark Zuckerberg de eindbaas.

Maar op jouw website ben jij de eindbaas. Jij bepaalt hoe hij er uit ziet, wat er op staat en hoe hij werkt.

Omdat ik jouw website kan vinden

De inhoud van websites wordt doorzoekbaar gemaakt door zoekmachines zoals Google of Bing. Zo kan ik, als ik zoek naar informatie die op jouw website staat, deze informatie ook vinden.

Een app is niet doorzoekbaar zolang je hem nog niet op je smartphone hebt staan. De informatie die in een app staat vind ik dus pas nádat ik weet dat ik die app hiervoor nodig heb. Maar hoe kom ik daarachter? Via een website misschien?

Omdat jouw website een BFF is

Een post op Facebook is meestal na een dag wel uit iedereens tijdlijn verdwenen. Ok, een goede post blijft misschien twee dagen populair, een hele goede drie.

Een website is je Best Friend Forever. Hij blijft online zo lang je wilt, en is altijd vindbaar.

Omdat iedereen welkom is

Mensen kunnen een website bezoeken, onafhankelijk van welke smartphone of computer ze gebruiken. En ze hoeven nergens lid van te zijn of een account aan te maken.

Een app is geschikt voor óf Apple, óf Android, óf Windows. Wil je iedereen toegang geven, dan zul je dus meerdere verschillende apps moeten laten maken.

Om informatie op social media te zien moet je een account op social media hebben. Mensen die zo’n account niet (willen) hebben zullen jouw posts nooit zien.

Omdat hij in de aanbieding is

In vergelijking met een app kost het ontwikkelen van een website weinig geld. En hij is ook nog eens in de aanbieding: 3 voor de prijs van 1! Want Apple, Android en Windows gebruikers kunnen hem bezoeken. Een app moet je voor alledrie de platformen afzonderlijk ontwikkelen.

Omdat je er iets van opsteekt

Als ik op zoek ben naar informatie vind ik die op websites, niet in een app of op social media.

Een app is iets heel anders dan een website. Een app is een applicatie, de gebruiker ziet het als een stuk gereedschap waar hij iets mee kan doen. Een website draagt informatie over (Een website kan trouwens ook een prima app zijn, maar een app nooit een prima website).

Op social media vind ik geen informatie, ik kom het toevallig tegen. En het is ook zo weer weg. Probeer die leuke Facebook post die je gisteren zag vandaag maar weer eens terug te vinden. En heb je meer dan een paar regels nodig om je verhaal te vertellen, dan is social media daarvoor ook niet geschikt.

Omdat hij ook echt wordt gebruikt

Mensen gebruiken op hun smartphone gemiddeld zo’n 25 apps per maand. Maar ze bezoeken gemiddeld zo’n 100 websites per maand. Makkelijk uit te rekenen waarmee jij de meeste kans maakt gezien te worden. Met je geweldige website!